Problémy s webem znicenekostely.cz - Poškozené a zničené kostely a kaple v ČR / Problémy s webem /

co se mi tu nelíbí

 
marik
Člen
#1 | Zasláno: 12 Říj 2009 13:00
Reagovat 
Právě jsem se zaregistroval a nelíbí se mi tu

1) Známka poškození objektu - bylo by dobré namísto číselného zobrazení známky do vyhledávacího formuláře a při zobrazení objektu vypsat stav slovy. Málokdo napoprvné pochopí, že stav 600 je zcela zbořena (pokud jsem to dobře pochopil).

2) U zcela zbořených kapliček (na jejichž místech už třeba stojí jiná nemovitost) stojí za zvážení, zda je vůbec dávat do seznamu (tento web pokládám za užitečný nikoli z hlediska historické paměti národa, ale jako z hlediska zvýšení motivace lidí přispět na obnovu kdysi krásných staveb), a když už, tak přidat informaci a datu zboření a rozlišit historické (komunismus a dříve) od současného zboření třeba známkou. Je mi jasné, že třeba to vůbec nebylo záměrem, ale zapálení uživatelé přidávají co nejvíce objektů - v tom případě je třeba napsat nějaké pokyny a moderovat.

3) Nemožnost hledat dle více možností (okresy Plzeň-město+Plzeň-jih+Plzeň-sever, všechny památky kromě zcela zbořených), nebo hledání třeba fulltextem - nějaký podrobnější filtr.

4) Nevím, jestli to někde není, ale mohl by být odkaz na mapy.

5) Proč máte email jako obrázek :-) ? http://www.kostely.tnet.cz/index.php?load=kontakty

Jinak ovšem děkuji za zajímavý web, přeju hodně času na tohoto koníčka. Určitě pošlu fotky obnovující se kapličky v Dobřanech Na Kamýnku. Pokud by byl zájem, mohu pomoci i jako web programátor (s omezeným časem), třeba na ten filtr...
admin
Administrátor
#2 | Zasláno: 16 Říj 2009 22:32
Reagovat 
Dobrý den,

děkuji za Vaše náměty. Zkusím na ně zareagovat:

1) Známka poškození objektu. Vzhledem k počtu zde vedených staveb je číslo asi nejjednodušší pro prvotní orientaci. Podrobné vysvětlení významu čísel najdete po kliknutí na proklik "Informace k vyhledávání a přidávání památek" na úvodní stránce. Podrobnější popis toho, co je na stavbě v nepořádku, je pak možno nalézt ve druhém řádku informace o stavbě.

2) Ten web by měl sloužit obojímu - jednak podávat informace o tom, co bylo naprosto zbytečně zničeno a zároveň zvýšit motivaci lidí přispět na obnovu těchto staveb. Pokud jde o rozlišení toho, co bylo zničeno v době komunismu a co až v posledních 20 letech, je to celkem jednoduché - vše bylo zničeno v období komunismu (kolem 2.700 staveb) s výjimkou asi 40 staveb, jež jsou vyjmenovány dole na úvodní stránce.

3) Hledat naráz ve více okresech skutečně nejde, fulltextové vyhledávání také nefunguje - je to námět k zamyšlení.
Vybrat všechny památky kromě zcela zbořených lze při nastavení hodnoty "Známka" 233-500.

4) Mapy - na tom se intenzivně pracuje, vzhledem k počtu objektů je to běh na dlouhou trať. Nicméně chci věřit, že se v dohledné době umístění staveb v mapách na stránkách objeví.

5) E-mail jako obrázek mám proto, že jsem měl mailovou schránku stále zaplněnou spamem - a tohle je asi jediná účinná obrana. Omlouvám se všem uživatelům za tento nekomfort.

Moc se těším na fotky obnovované kaple nad Dobřánkami. A díky za nabídku pomoci s programováním - stránky jsem ale nevytvořil já, ale pan Smitka - vizte odkaz na Smitka development úplně dole na hlavní stránce.
v.smitka
Technická podpora
#3 | Zasláno: 23 Říj 2009 15:29 | Změnil(a): v.smitka
Reagovat 
Dobrý den,
pro fulltext jsem prozatím vytvořil hledací formulář. V budoucnu se pokusíme tuto funkci dát někam, aby byla více po ruce.

Vladimír Smitka
 
Vaše reakce
Tučné  Kurzíva  Odkaz na obrázek  URL odkaz 
Nick:

Uživatelské jméno  Heslo 
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
 

Powered by miniBB®