Královéhradecký znicenekostely.cz - Poškozené a zničené kostely a kaple v ČR / Královéhradecký /

kostely

 
saratof
Člen
#1 | Zasláno: 5 Lis 2008 09:18
Reagovat 
V obci Choustníkovo Hradiště je velký barokní kostel.Stojí hned u silnice na Trutnov.Další kostel stojí v obci Heřmanice u cesty na Jaroměř.Na seznamu nejsou zaznamenány
admin
Administrátor
#2 | Zasláno: 10 Lis 2008 11:57
Reagovat 
Na stránkách jsou pouze stavby silně poškozené, proto tam nejsou zařazeny oba zmíněné kostely, které na tom ještě tak špatně nejsou. Bohužel, pokud by tam měly být zařazeny i méně poškozené stavby, rozsah by se asi zpětinásobil.

Michal Valenčík
kostelnikrtyne
Člen
#3 | Zasláno: 10 Lis 2008 18:43
Reagovat 
Přesně tak, čím méně kostelů zde zaznamenaných, tím lépe pro naše kulturní dědictví. Ideální by bylo, kdyby stránka zanikla nadobro, což ale není možné už z toho důvodu, že zbořené kostely či kaple již nebudou až na výjimky nikdy obnoveny- a ty z obcí zlikvidovaných těžbou či zatopením skutečně stoprocentně nikdy. Je pravda, že mnohé památky se opravují, ale je to tak asi fifty fifty: deset v kraji opravených kaplí střídá obyčejně deset chátrajících kostelů...
Ovšem může se stát, že nějaký kostel či kaple nejsou zaznamenány, neboť i za dva tři roky stavby chátrají a aktualizace není tak rychlá, jak by bylo žádoucí. Konkrítně ze sobotního výletu marně pátrám po kostele v Buškovicích: velká smělá barokní stavba, dominanta kraje, působí zchátralým dojmem, fasáda zničena, okna na několika místech rozbita, bohoslužebně využívaný příležitostně(patrně), podle informací pracovníka památkové péče vykradený se zbytky oltářní archiktektury.
Martin Šístek
saratof
Člen
#4 | Zasláno: 10 Lis 2008 20:18
Reagovat 
To jsem nevěděl,promin te
admin
Administrátor
#5 | Zasláno: 13 Lis 2008 21:46
Reagovat 
Kostel v Buškovicích doplněn - již dříve jsem váhal s jeho zařazením, bohužel si to asi již zaslouží.
Michal Valenčík
ZdeZ
Návštěvník
#6 | Zasláno: 1 Dub 2010 15:13
Reagovat 
Můj osobní názor je ten, že by zde měly být všechny kostely, které potřebují nějakou rekonstrukci, nebo již nejsou využívané. Sám teď hledám kostel k rekonstrukci, mám rád kulturu čech a chci nějak pomoci záchraně historických staveb u nás. A kdyby zde bylo více kostelů které zasluhují opravu, jistě by se lépe hledalo. Mimochodem, netušíte o nějakém kostelu v okolí Nového Města nad Metují? Momentálně jsou nejbližší zajímavé kostely cca 60 km daleko, rád bych se podíval i po bližších možnostech.
Hladký Ladislav
Návštěvník
#7 | Zasláno: 8 Dub 2012 16:42
Reagovat 
V obci Vítězná Huntířov stála kaplička chybí na seznamu , dále obec Vítězná Kocléřov Kostel svatého Václava a poutní místo Nové Domy v obci Vítězná Kocléřov , vlastním k tomu Pohledy
admin
Administrátor
#8 | Zasláno: 12 Dub 2012 23:58
Reagovat 
Chybějící objekty můžete doplnit přes formulář Přidat památku, případně mi informace a foto k nim pošlete na adresu mivalencik@seznam.cz a já je doplním.
 
Vaše reakce
Tučné  Kurzíva  Odkaz na obrázek  URL odkaz 
Nick:

Uživatelské jméno  Heslo 
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
 

Powered by miniBB®