← kostel sv. Michaela Archanděla (Andělská Hora) kostel sv. Vavřince (Anenská Studánka) →

Polozřícené (známka 445) zděné kaple

SSV od vsi, při cestě do Hukovic

středně velká

Bez střechy a krovů, klenba propadlá. Obvodové zdivo sahá do původní výše (roste z něj tráva), ale nad vchodem začíná klenba povolovat. Omítka je silně poškozena. Uvnitř jsou trosky. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1836. - Nazývána též Latzelova kaple. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Bc. Tomáš Kresta z Prahy). - Zastupitelstvo obce Kobylá nad Vidnávkou schválilo dne 6.11.2013 převzetí kaple do majetku obce, protože se o ni v předchozích 6 měsících jakožto o věc nalezenou nikdo nepřihlásil. - Dne 25.11.2021 zamítlo zastupitelstvo obce Kobylá nad Vidnávkou možnost požádat o dotaci na opravu kaple s tím, že je nutno přednostně investovat do výstavby kanalizace ve vsi.