konec 17. století
ZJZ od vsi

Na místě zbořené kaple je nově postavena malá kaplička. - Raně barokní kaple z konce 17. století byla obdélná, její fasády byly členěny pilastry na nárožích s římsovou hlavicí. Průčelí bylo prolomeno na osu půlkruhově završeným vchodem. Kaple stála na nízké podezdívce, průčelí bylo završeno trojúhelníkovým štítem. Podstřešní profilovaná římsa nesla sedlovou střechu krytou taškami. Interiér kaple byl zaklenut valenou klenbou. - Kaple byla od roku 1958 památkově chráněná, památková ochrana byla Ministerstvem školství a kultury ČSSR zrušena dne 31.12.1964. - Kaple byla zbořena v roce 1976 zřejmě kvůli rozšiřování silnice. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Správě a údržbě silnic Jihomoravského kraje.

Zdroj: pamatkovykatalog.cz