Opravené (známka 95) dřevěné kaple

(starší), červen 2015 - září 2015
Z od vsi, severněji položená, u Lesního domu

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. - Před obnovou byla dřevěná část kaple zničená, zbývaly jen obdélné základy (cca 2,5 x 3,5 m) do výše cca 0,3 m a přístupové schodiště. - Na okraji Ovčí paseky (dříve Ziegelhau) nechal malou kapli zřídit rychtář Priessnitz. Na jejím místě pak hostinský Josef Deseive nechal asi kolem roku 1930 postavit krásnou dřevěnou kapli s oltářem, a to na památku své předčasně zemřelé manželky Anny. Kaple vyhořela někdy po roce 1948. - Pozemek s kaplí patří Lesům ČR, s.p.; kapli nechala obnovit obec Česká Ves v roce 2015 s využitím dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava (dotace byla poskytnuta na vybudování naučné stezky kolem České Vsi, jejímž zastavením kaple je). Kaple byla obnovena v původní podobě podle jediné fotografie, jež se dochovala v obecní kronice. Kaple byla po obnově slavnostně posvěcena dne 17.5.2020.