S od vsi, v lese

středně velká, s věží

V rekonstrukci; má novou střechu a fasádu. Opraven i interiér, má nový strop. Bez oken a dveří, věži chybí okenice. Odstraněny okolní křoviny. Odstraněn komín přistavěný k zadní stěně kaple (v období komunismu byla využívána jako chata). - Nazývána Hauerova kaple (Hauerkapelle) podle obyvatele Jedlovce jménem Hauer, který nechal tuto kapli postavit zároveň jako útulnu a úkryt před deštěm. - Pozemek s kaplí patří Lesům ČR, s.p.; podnik plánoval demolici kaple jako nepotřebného majetku. Kaple se ujal spolek "Společný prostor", který si ji od Lesů ČR pronajal a v roce 2015 zorganizoval její opravu. - Ke kapli by měla být zřízena křížová cesta se 14 zastaveními.

Zdroj: Miroslav Kocián

• Pavel Stejskal napsal 19.12.2012 14:32

•Hornická kaplička - kaplička na cestě mezi Jedlovcem a Zlotým Stokem, dnes mimo hlavní trasu v majetku LČR ve zcela dezolátním stavu.kaple Zdroj: www.bilavoda.cz

• Miroslav Kocián napsal 19.10.2015 21:27

Není to havířská kaple jak jsme se mylně domnívali, ale na Jedlovci - Tannzapfen žil muž jménem Hauer, který nechal tuto kapli postavit jako útulnu a úkryt před deštěm. Opravu neprováděla obec, ale občanské sdružení Společný prostor.