← kaple (Bakov) kaple Nejsvětější Trojice (Baldov) →

Torzální (známka 500) zděné kaple

na SZ vsi, blízko hlavní silnice

Téměř zbořena v 50. letech 20. století. - Podobala se kapli severozápadně od obce: měla trojboký presbytář; zůstaly jen zbytky zadní části zdiva do výše cca 0,3 m zasypané troskami. Vpředu zbytky zničeny při rozšiřování silničky k potoku a pokládání vodovodu. - Cesta ke kapli: cestou od Údolíčka jsou první domy Bartošovic, pak se po pravé straně silnice nachází malý les. Pak následuje napravo od silnice jeden veliký dům, naproti němu jsou na levé straně silnice dva veliké stromy. Pod nimi asi 20 m dolů ze svahu je lípa (kousek od ní javor); před touto lípou stála kaple (u malé silničky jdoucí od hlavní silnice dolů směrem k potoku). - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1840. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Bartošovice v Orlických horách.