u silničky

Zůstala jen hromádka trosek u dvojité lípy při pravé straně silničky jdoucí od hlavní silnice. - Nazývána Blöchlova kaple (Blöchlkapelle). - V letech 1955 - 1956 probíhaly na příkaz Ministerstva vnitra ČSR demolice všech nemovitostí v tzv. zakázaném pásmu, jež Ministerstvo národní bezpečnosti ČSR vyhlásilo dne 28.4.1951 podél hranice s Bavorskem a Rakouskem. Zbořením kaple byl v rámci této akce pověřen národní podnik Zemstav Praha. Stavbyvedoucí Zemstavu pan Rudolf Rašek kapli zaměřil a pro účely demolice byl objem jejího zdiva spočítán na 10 krychlových metrů. K demolici kaple pak došlo někdy mezi 1.6. a 20.6.1955. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Správě Národního parku Šumava. - Ves Silnice je zcela zbořena; část vlevo od cesty je využívána od silnice až kus za bývalou kapli jako pastvina (je zde hodně náletové zeleně).

Zdroj: Státní okresní archiv Prachatice