Zaniklé (známka 600) zděné kaple

bliže položená z dvojice kaplí SV od vsi

centrální

V rekonstrukci; dokončuje se vyzdívání kruhového obvodového zdiva. Zatím bez omítek. - Sokl od kříže, jenž stával vedle kaple, je zčásti vysekán z křoví. - Původní již částečně zchátralá kaple byla asi v 70. letech 20. století nejprve poškozena kládami při svážení dřeva; auto s dlouhými kládami se z cesty vytáčelo na silnici a přitom kládami kapli částečně pobořilo. Následně kolem roku 1980 byla většina zdiva zbořena a kameny rozhrnuty po okolí. Poslední zbytky obvodového zdiva byly odstraněny až v 90. letech 20. století. - V červnu 2017 byly vybetonovány základy pro repliku kaple, v září - říjnu 2017 byla vyzděna její hrubá stavba. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Kladruby; v roce 2017 půjde na obnovu kaple a vedlejšího kříže 50.000,- Kč z dotačních programů Plzeňského kraje.