původní z 19. století; nová srpen 2017 - 17.8.2018 (posvěcení)
v 70. letech 20. století
bliže položená z dvojice kaplí SV od vsi

centrální

Má novou střechu. Místo dveří má kovanou ozdobnou mříž. Zařízená. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Vedle kaple stojí opravený litinový kříž s kamenným soklem. - Původní, již částečně zchátralá, kaple byla asi v 70. letech 20. století nejprve poškozena kládami při svážení dřeva; auto s dlouhými kládami se z cesty vytáčelo na silnici a přitom kládami kapli částečně pobořilo. Následně kolem roku 1980 byla většina zdiva kaple zbořena a kameny byly rozhrnuty po okolí. Poslední zbytky obvodového zdiva byly odstraněny až v 90. letech 20. století. - V srpnu 2017 byly vybetonovány základy pro repliku kaple, v září - říjnu 2017 byla vyzděna její hrubá stavba, do srpna 2018 byla dokončena obnova kaple. - Pozemek s kaplí patří městu Kladruby. Kaple byla po obnově znovu posvěcena dne 17.8.2018.