se sanktusníkem

Kaple stála na návsi kousek pod kaštanem. - Kaple byla čtvercová se stanovou střechou a sanktusníkem. - V 60. letech 20. století kaple vyhořela, poté ji zčásti rozebrali Romové a ukradli stavební materiál. Ještě v roce 1971 zbývalo obvodové zdivo do výšky cca 1 m, brzy poté byla zcela zbořena. Zachoval se zvon z roku 1770. - Ve vsi zůstal kříž a zvon na sloupu. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1838. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Kostelec. Vedení obce nabídlo místním obyvatelům obnovu kaple, ti ale dali přednost malé zvoničce, která byla realizována. Pokud občané Popova projeví zájem, má obec Kostelec připravenou jednoduchou projektovou dokumentaci pro obnovu kaple.

Zdroj: František Trhlík