asi koncem 60. let 20. století
na SZ konci města, mezi dvěma rybníky, blízko silnice do Těchlovic

Kaple byla čtvercová (cca 3 x 3 m), s nízkými trojúhelníkovými štíty vpředu a vzadu a nepříliš strmou sedlovou střechou. - Stála západně od nynější ulice U kaple. - Nazývána též Rybniční kaple. - Kaple byla postavena roku 1867 z peněz ze sbírky iniciované poté, co na jejím místě roku 1866 shořela lípa s připevněným obrazem Panny Marie. Nový obraz Panny Marie do kaple namaloval stříbrský malíř Anton Depauli. Dne 28.9.1887 posvětil kapli tehdejší stříbrský děkan Adalbert Pelikan. Tato kaple s otevřeným přístupem a malou modlitebnou měla po obou stranách interiéru lavice k sezení. Před zamřížovaným oltářem s obrazem Panny Marie stála vždy modlitební lavice a o Mariánských slavnostech pravidelně hořívala svíčka. Kaple byla opravena roku 1930 (znovu byla posvěcena dne 24.5.1930) na náklady Wenzela Stangla, tehdejšího ředitele stříbrské měšťanské školy. Po roce 1948 byl obraz z kaple hozen do blízkého rybníka a kaple byla asi koncem 60. let 20. století zbořena (v roce 1966 ještě stála) zřejmě v souvislosti s výstavbou tzv. mlékárenských paneláků. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Stříbro.

Zdroj: Dr. Wilhelm Weschta, Městské muzeum ve Stříbře