asi v 70. letech 20. století

se sanktusníkem

Barokní kaple byla čtvercová se zkosenými rohy, stanovou střechou a sanktusníkem. Vchod v průčelí byl zakončen polokruhově, po stranách bylo po jednom polokruhovém okně. V obou předních nárožích byly niky. Na oltáři stála socha sv. Jana Nepomuckého obklopená drobnými postavami putti od sochaře Daniela Urbanského z Vyklic z roku 1730. Po obou stranách východně orientovaného vchodu visely obrazy sv. Antonína Paduánského a sv. Václava. Jehlancová střecha byla završena cibulovou věžičkou. Zvon byl za 1. světové války roztaven pro vojenské účely. Po skončení války byla zvonice osazena novým zvonem, věnovaným majitelem chabařovické ocelárny Arnoldem, a kaple byla upravena. Každoročně se tu 16. května konalo procesí, směřující na mši do filiálního kostela sv. Václava v Roudníkách. – Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1843. - Pozemek, na němž kaple stála, patří firmě Palivový kombinát Ústí, s.p. z Hrbovic. - Ves Vyklice i s kaplí byla zbořena v 70. letech 20. století kvůli dolům. Nyní se na území obce v rámci rekultivace dolu napouští jezero Milada.

Zdroj: Jiří Souček: Obrazová rukověť obcí a církevních staveb v okrese Ústí n