v ulici Čs. Armády

Kaple byla zděná, omítaná, podkovovitého půdorysu, rozměry 2 x 2,6 m, vysoká 3 m. Střecha byla sedlová, vzadu zvalbená, krytá lepenkou. V průčelí byly dřevěné dvojkřídlé obdélné zasklené dveře s půlkruhovým nadsvětlíkem. Nad vstupem byla stříška z lepenky, nad ní byl trojúhelníkový štít v němž bylo namalované Boží oko. Fasáda byla hladká, jen korunní římsa byla profilovaná. V interiéru byla socha sv. Jana Nepomuckého. - Kaple stála v centru původní Karviné u bývalé Masarykovy školy, u dnešní autobusové zastávky Karviná-Doly, Gabriela. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Zdroj: Leonard Furdan, Jan Polakovič

• Leonard Furdan napsal 23.02.2011 13:12

Jednalo se o kapli sv. Jana Nepomuckého. Tato se nacházela na výjezdu z města Karvinná v části Sovinec, ve směru Fryštát.

Informace doplněna, děkuji.

• Jan Polakovič napsal 22.07.2011 19:22

Tato kaple nestála na Sovinci, ale v centru původní Karviné u bývalé Masarykovy školy, u dnešní autobusové zastávky Karviná-Doly, Gabriela. Postavena byla r. 1734, zbourána cca v 70.- 80. letech