v horní části obce, pod křižovatkou silnic z Horního Jiřetína na Mníšek a Horu sv. Kateřiny

středně velká, s věží

Kapli dnes připomínají pouze vzrostlé stromy. - Historizující kaple byla jednolodní, s trojboce uzavřeným presbytářem a čtyřbokou vstupní věží před průčelím. Měla velká, polokruhově ukončená okna, loď byla plochostropá s fabionem. Mohutnou věž kryla jehlancová střecha. - Kaple byla postavena v letech 1907 - 1908 poté, co blesk při bouřce v roce 1907 roztrhl původní kapli (ta byla čtvercová, cca 4 x 4 m, se šindelovou střechou a sanktusníkem). První mše svatá se v nové kapli konala až dne 24.10.1930 poté, co jejich konání povolilo litoměřické biskupství. - Původní kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Kaple stála na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely č. 60/1 a 529) patří obci Nová Ves v Horách.

Zdroj: Ing. Eva Hladká, muzeum Most + Josef Čtvrtníček