11940 kaplička sv. Huberta

původní po 1948
SZ od vsi, mezi třemi velkými lípami

Má novou střechu. Bez dvířek, zařízená - Kaplička, nazývaná také Feldkapelle, stávala v polích nedaleko od vsi ve skupině tří starých lip při staré cestě na Bor, severozápadně od obce. - Měla rozměry zhruba 1 x 1,5 m (širší než hlubší), zůstaly jen základy do výšky asi 10 cm. - V kapličce býval umístěn dřevěný reliéf Ukřižování z 19. století. - Po roce 1948 byla kaplička zničena, zbytky objektu byly místními chataři rozebrány na stavební materiál a na místě zůstaly základy stavby do výšky asi 0,1 m a trocha sutin. V roce 2014 byl z iniciativy Ing. Vladimíra Matějů ze zemědělské společnosti Statek Bor - Zeos spol. s r.o. ve spolupráci s okresním mysliveckým spolkem Bor provedena obnova zbořené kapličky s celkovým nákladem zhruba 90.000,- Kč. Obraz sv. Huberta vytvořil Mgr. Petr Malecký. Během obnovy byl vyzvednut kamenný blok s vysekaným letopočtem 1866, tvořící původně základ zbořené kapličky, který byl následně osazen na okraj přístupového chodníku. Obnovená kaplička byla posvěcena dne 26.7.2014 knězem Mgr. Františkem Kiššem a zasvěcena sv. Hubertu. - Pozemek s kapličkou je v soukromém vlastnictví (Vladimír Matějů ze Sedlečka a Ing. Zdeněk Matějů ze Sedlečka).