asi z 18. století

se sanktusníkem

Kaple byla zbořena v roce 1959; dne 13.5.1959 byla demoliční komisí Okresního národního výboru Mariánské Lázně zařazena mezi objekty, jež měly být zbořeny jednotkami Pohraniční stráže v rámci celostátní demoliční akce. Dne 1.6.1959 vydal Okresní národní výbor Mariánské lázně demoliční povolení na kapli; zbořena do konce roku 1959. - Kaple stála vlevo od silničky v místě, kde se v obci silnička stáčí doleva z kopce (na jejím místě je nyní elektrická budka a elektrický sloup s lampou veřejného osvětlení), původně ji cesta obcházela z obou stran. - Kaple byla obdélná, s polokruhově apsidiálně uzavřeným presbytářem, předsíňkou a malými polokruhovými okny. Její tvar a malá klenutá okna jí dodávala starodávný charakter. V interiéru byl umístěn oltář, z dalšího zařízení kaple vynikal pouze starší krucifix, dílo venkovského řezbáře. - Kaple pocházela z 18. století, možná byla i starší. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 400/19) je v soukromém vlastnictví (František Brantl z Malé Šitboře), druhý (pozemková parcela č. 400/1) patří obci Milíkov.