← kostel Zvěstování Panně Marii (Duchcov) kaple sv. Petra a Pavla (Fojtovice) →

Polozřícené (známka 455) zděné velké kaple

50. - 60. léta 20. století
ve vsi

Bez střechy a krovů. Zůstalo jen obdélné, vzadu polokruhově uzavřené zdivo (cca 5 x 7 m) do výše: polokruhový závěr kaple zhruba do původní výše (cca 3,5 m), levá stěna je zachována do výše cca 0,5 - 1 m, pravý přední roh do výše cca 0,5 m a zbytek pravé a přední stěny je zbořen prakticky až k zemi. Zdivo je zčásti zasypáno troskami. - Kaple byla obdélná s polokruhovým závěrem, se sedlovou střechou a malou věží nad průčelím. Vchod v průčelí byl zakončen polokruhově. - Kaple stála ještě v roce 1946, i když okolní domy v severní části vsi byly již v té době zbořeny. Dle názoru pamětníků ve vsi byla z větší části zbořena v 50. - 60. letech 20. století. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Lesům ČR, s.p.; zbylé zdivo kaple v létě 2021 vysekali z křovin a zčásti vyčistili mladí lidé soustředění kolem jeníkovské farnosti. - Ves Hajniště je zcela zbořena.