12506 kaple Svatých schodů

u poutního kostela v lese J od města, ZJZ od kostela Panny Marie Pomocné

zvláštní, obdélná

Kaple stála vpravo před původními stánky, nyní nahrazenými ambity. - Na čelní stěně kaple byly dva obrazy malované na plechu - vlevo Zoufalý Jidáš, vpravo Pán Ježíš bere na sebe kříž (šlo o 1. a 2. zastavení křížové cesty v areálu). Uprostřed čelní stěny byla dřevěná socha Ježíš s trnovou korunou. Na zadní stěně kaple (směrem ke stánkům) byly další tři obrazy s motivy křížové cesty malované na plechu (šlo o 3., 4. a 5. zastavení křížové cesty v areálu). Středem kaple šlo široké schodiště nad nímž na stropě byla rozsáhlá freska Vzkříšení Ježíše Krista. Na bočních stěnách kaple v interiéru byly obrazy malované na plechu Ježíš u Herodota, Ježíš před Pilátem, odsouzení Ježíše k smrti a další tři obrazy, u nichž se nedochovaly informace o jejich motivu. - Pozemek, na němž kaple stála, patří církvi (Duchovní správě poutního místa Panny Marie Pomocné).