Zaniklé (známka 600) dřevěné kaple

na návsi u obecního rybníka

středně velká, se sanktusníkem

Kaple stála na návsi kousek od obecního rybníka napájeného Malešským potokem. Byla vystavěna na kamenné podezdívce vyrovnávající svažitý terén návsi. - Obdélná dřevěná stavba krytá šindelovou sedlovou střechou. Na střeše byla polygonální zvonička ukončená cibulovou bání. V trojúhelníkovém štítu vstupního průčelí nad obdélným vchodem umístěna nika se soškou světce. - Noví osídlenci po nuceném odsunu německého obyvatelstva na konci druhé světové války opustili nuceně ves ke dni 15.5.1954. tj. ve třetí etapě vzniku vojenského újezdu Hradiště. Někdy poté byla kaple spolu s celou vsí zbořena. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR.