v hájku JZ od vsi, blízko silnice Radonice - Háj

Má novou střechu. Místo dveří má ozdobnou kovanou mříž. Zařízená. - Před obnovou kaple mnoho lidí nevědělo, že zde nějaká stavba stojí. Byla to totiž ruina, o níž se někteří domnívali, že jsou to zbytky nedalekého mlýna, dnes rovněž neexistujícího. – Byly hledány staré fotografie s původním vzhledem kaple v archivu, krajanském časopisu, bohužel nic nebylo nalezeno. Jediná zmínka se našla v archivu Biskupství litoměřického, kde se v soupisu kaplí, soch a křížů v radonické farnosti z roku 1835 píše o kapli sv. Jana Nepomuckého, již zřídil Franz Hacker (neuvádí se, kdy), rolník ze Ždova č.p. 5, který měl povinnost se o kapli starat, což bylo věcné břemeno spojené s jeho hospodářstvím. – Při obnově kaple se vycházelo ze vzpomínek paní Růženy Wurdákové z Radonic, která po 2. světové válce bydlela v nedalekém mlýně před osadou Háj. Původní dřevěná socha sv. Jana Nepomuckého zmizela nenávratně pryč, dnes je v kapli umístěn jeho obraz. – Na obnově kaple se podílelo mnoho dalších dobrovolníků (vyčištění okolí kaple od náletových dřevin, terénní úpravy, atd.) – Obnovené kapli požehnal kadaňský farář Josef Čermák v sobotu 20.10.2018 za účasti místních občanů. - Pozemek s kaplí patří firmě Šašek - Vitčice, s.r.o. z Vitčic; kaple byla opravena obcí Radonice v roce 2018 s využitím dotace od Ústeckého kraje. Kaple byla po opravě znovu slavnostně posvěcena dne 20.10.2018.