zámecká kaple
přistavěná k jihozápadnímu nároží zámku

velká

V rekonstrukci; má novou cihlovou střechu. Má novou, ještě nenatřenou omítku. Bez dvířek, prázdná. Nově jsou od zadní stěny kapličky odklizeny hromady hlíny. - Velká barokní kamenná výklenková kaplička s půlkruhovou nikou, zdobená mohutnými pilastry po stranách a zakončená půlkruhovým barokním štítem s profilovanou korunní římsou, krytým cihlovou krytinou. Výklenek kapličky je dnes prázdný. Zadní stěna kapličky je plochá bez členění. - Kaplička je přistavěna k jihozápadnímu nároží barokního zámku, při jeho jižním průčelí otočeném do zámeckého parku v západní části obce. Byla vystavěna patrně během pozdně barokní rekonstrukce zámecké budovy po požáru v roce 1744. Během 2. poloviny 20. století po zestátnění zdejšího zámku přestala být kaplička udržována, zarostla vegetací a postupně zchátrala. - Pozemek s kapličkou patří obci Štědrá; obec organizuje opravu kapličky.