Zaniklé (známka 600) zděné kapličky

zbytky stavby 2014 nebo 2015
u cihelny, VJV od města, při silnici do Černčic

Zbytky stavby kaple byly zničeny v roce 2014 nebo 2015 při bourání přilehlé stodoly a stavbě nového plotu kolem areálu cihelny. - Před zbořením z kapličky zůstávalo jen obdélné zdivo (2,8 x 1 m) do výše: levý přední roh cca 1,3 m, levý zadní roh cca 0,7 m, pravý zadní roh 0,3 m, pravý přední roh zbořen až k zemi. Zdivo bylo hodně zasypáno troskami, ty byly rozházeny i po okolí. - Kaplička stála po pravé straně silnice do Černčic, byla orientována vstupem směrem k silnici. - Komise životního prostředí a ochrany veřejného pořádku Městského úřadu Kryry na svém jednání dne 7.3.2007 rozhodla, že opravu kapličky nepovažuje za vhodnou. - Kaplička je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1843. - Pozemek s kapličkou patří Správě a údržbě silnic Ústeckého kraje.

Zdroj: David Šebesta