západněji položená z dvojice kaplí S od vsi, u polní cesty

Kaple stála při polní cestě na místě, kde nyní rostou tři stromy. - Kaple byla orientována k východu. - Jediná zatím nalezená písemná zmínka o kapli je z roku 1910 v Otické kronice psané řídícím učitelem panem Františkem Maderem: "Třetí kaplička stojí u chodníka do Opavy vedoucího na půdě ke dvoru raffinerie patřící. Vydržována jest z dobrov. prostředků. ... zasvěcena jest ...sv. Anně." - Podle dostupných informací od pamětníků kaple asi na počátku 60. let 20. století vyhořela. Ještě ve druhé polovině 60. let 20. století stálo podkovovité obvodové zdivo (cca 2,5 x 2,5 m) do výšky asi 2 m. Interiér byl zasypán sutí. - Podle všeho kaple vadila přístupu polní technice nově založeného JZD a tak byla jednoduše zbořena a zaorána, stejně jako cesta spojující tuto kapličku s větší kaplí, která stále stojí u silnice vedoucí z Otic k opavskému městskému hřbitovu. - Pozemek, na němž kaple stála (pozemková parcela č. 370), je v soukromém vlastnictví (Petra Fuchsigová ze Slavkova a Mgr. Martin Fuchsig z Otic).

Zdroj: Jan Bílovský, Ondřej Vrbický