na křižovatce ulic Tlučenská a U Potoka

Šlo o jednu ze čtyř kaplí, které dal ve Vejprnicích postavit hrabě František Václav z Vrtby v roce 1717 - 1714. Zbořena byla pravděpodobně v roce 1988 při demolici usedlosti č.p. 45 U Soukupů, kdy stála v cestě při výstavbě nové kanalizace. - Zděná omítaná podélná kaplička krytá sedlovou taškovou střechou. Hladké průčelí bylo na průčelní straně členěno nárožními toskánskými pilastry; ukončoval je hladký, římsou lemovaný trojúhelný štít. Široký vstup se segmentovým záklenkem byl - kromě říms - nečleněný, Mělký interiér byl sklenut českou plackou; v čele měl vyzděný oltářní stupeň, nad ním ve stěně mělkou oválnou niku lemovanou štukovým rámem. - Kaple byla od roku 1958 památkově chráněná; památkovou ochranu zrušilo dne 22.4.1981 Ministerstvo kultury ČSR. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1839. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Vejprnice.

Zdroj: Ing. Mgr. Pavel Karpíšek, Vejprnice