← kostel Narození sv. Jana Křtitele (Radošov) kostel sv. Anny (Rašovice) →
13887 kostel sv. Mikuláše

poprvé zmíněn 1352, přestavěn 1775, obnoven 1811
na J konci města

se sanktusníkem

Místo kostela je zčásti zatopeno přehradou Přísečnice. - Původně gotický kostel byl postaven ve 14. století, poprvé je zmiňován roku 1352 v registru papežských desátků. Šlo původně o farní kostel města Přísečnice, teprve po stavbě nového kostela Nanebevzetí Panny Marie v roce 1583 se stal hřbitovním kostelem. Roku 1755 byl přestavěn barokně, obnoven byl po požáru města roku 1811. - Orientovaná jednolodní stavba s obdélnou lodí a odsazeným pravoúhlým presbytářem. Stěny byly ploché, členěné pouze malovaným lizénovým rámem. Stěny byly prolomeny obdélnými, segmentově zaklenutými okny. V ose severní stěny se nacházel segmentově zaklenutý portál se dvěma nikami po stranách. Nad sedlovou střechou lodě vystupovala otevřená zvonička. Loď byla plochostropá, presbytář byl zaklenut křížovou klenbou. Zařízení bylo rokokové. V kostele byli pravděpodobně pochováni Mikuláš Chudý z Lobkovic (1435) a Bohuslav Hasištejnský z Lobkovic (1510). - Kostel nebyl zapsán v seznamu kulturních památek. Před demolicí v roce 1963 (údajně kvůli rozšiřování silnice) měl poškozenou střechu a propadlý strop v lodi. - Pozemek, na němž kostel stál, patří firmě Povodí Ohře, s.p. z Chomutova.