13896 kaple sv. Antonína Paduánského

u silnice

s věží

Kapli zbořili ruští vojáci náložemi v srpnu či září 1968 a pomocí buldozerů ji srovnali se zemí; stavební materiál si vojáci odvezli. - Kaple byla postavena v roce 1842 asi 32 m severozápadně od původní kaple ve vsi, jež je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1834 (ta měla souřadnice: 49.811544, 17.523418); původní kaple byla po výstavbě nové kaple přestavěna na obytný dům. - Pozemek, na němž nová kaple stála, patří obci Dvorce. - Téměř celá ves Rejchartice je zbořena; zůstaly čtyři domy.

• Miloslav Horník napsal 15.03.2018 12:57

Detailní www stránky, které v Německu provozuje pravděpodobně potomek vysídlených obyvatel. Obsahují mnoho ojedinělých a komplexních textových a fotografických dokumentů. Najdete zde: http://www.reigersdorf.de