← kostel sv. Martina (Kerhartice) kostel sv. Jana Křtitele (Knížecí Pláně) →
13968 kostel Panny Marie ustavičné pomoci

v Moskevské ulici

redemptoristický

Na místě kostela je nyní postavena nová budova městského úřadu. - Redemptoristický kostel postavený podle plánů Karla Riedela byla moderní, jednolodní, obdélná stavba zakončená neodsazeným půlkruhovým presbytářem.K boční stěně byla připojena vysoká hranolová věž z režných cihel. Věž byla zakončena velkým křížem. Stěny kostela byly osvětleny úzkými, vysokými okny a presbytář byl zvýrazněn nápodobou opěráků. Zařízení pseudorománské, vedle postaven klášter. Kostel byl užíván církví až do násilného uzavření kláštera v roce 1950. - Dne 31.1.1962 jej církev "darovala" státu. Pak zde byl sklad nábytku, ale do kostela zatékalo, protože lustr z kostela byl odstraněn tak barbarsky, že ve střeše a stropě kostela vznikla díra. Dne 3.7.1968 požádala církev o vrácení kostela, Městský národní výbor zpočátku nesouhlasil, protože chtěl kostel přebudovat na budovu pro svoji potřebu. Nakonec ale dne 11.3.1969 Městský národní výbor rozhodl o vrácení kostela církvi, ale po dvou letech, dne 7.9.1971, toto své rozhodnutí zrušil. Koncem roku 1972 bylo rozhodnuto, že bude odstraněno vodorovné rameno velkého kříže na střeše věže, aby nebylo poznat, že jde o kostel. Městský národní výbor chtěl do kostela vestavět mezistropy a udělat z něj administrativní budovu; nenašel se ale dodavatel, proto byl v říjnu 1984 kostel zbořen. - Zůstal jen klášter, ten byl v letech 1986 - 1990 přestavěn pro potřeby Městského národního výboru. K němu byla na místě kostela postavena nová administrativní budova a v celém komplexu dnes sídlí Magistrát města Karlovy Vary. - Kostel stál na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely 1824 a 1826) patří městu Karlovy Vary.