13989 kaple Nejsvětější Trojice

na mírném návrší na V okraji vsi

Moderní kaple byla postavena v letech 1928 - 1929 ze sbírek místních obyvatel na místě starší kaple. Vysvěcena dne 24.10.1937. - Jednolodní, orientovaná, s obdélnou plochostropou lodí a odsazeným, půlkruhově uzavřeným presbytářem. Stěny lodi byly členěny pilastry, osvětlena byla čtyřmi obdélnými, půlkruhem zaklenutými okny. Nad západním štítem byla drobná sanktusová věžička. Presbytář byl osvětlen jedním oknem ve východní stěně. K jižní straně presbytáře přiléhala drobná sakristie. Zařízení bylo současné s výstavbou. - Pozemek, na němž kaple stála, patří firmě Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. ze Sokolova. - Ves Lipnice byla zcela zbořena po roce 1975, kdy byla pohlcena výsypkou nově otevíraného dolu Jiří.