14111 kaple Všech Svatých

hřbitovní kaple
JV od kostela, na hřbitově

se sanktusníkem

Hřbitovní mešní kaple stála na novém žďárském hřbitově, který nahradil roku 1760 původní hřbitov, rozkládající se do té doby kolem kostela Narození Panny Marie. - V roce 1801 byla kaple na hřbitově přestavěna. - V roce 1954 došlo k vysídlení nových obyvatel po odsunutých Němcích z důvodu začlenění Žďáru do vojenského výcvikového prostoru Hradiště. - 19. února 1960 vydalo Ministerstvo školství souhlas s tím, že kostel, zámek a hřbitovní kaple nebudou nadále udržovány a budou ponechány „na dožití“. Ještě v roce 1962 kaple stála a měla i střechu. Někdy poté byla kaple zbořena. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR.