14314 kaple sv. Floriána

u silnice, SZ od kostela

Má novou střechu. Zavřená, zařízená. - Nachází se na Fulnecké ulici, na horním konci vsi u č.p. 99, původně gruntu Heinricha Heikenwäldera, k němuž také patřila. Dnes je to Dřevoprodej Jaroslav Venglář, zároveň je zde zastávka autobusu „Kaple“. - Jedná se o zděnou stavbu čtvercového půdorysu o rozměrech 2,6 x 2,6 m a je orientována ve směru západ - východ. Exteriér tvoří jednoduchá bílá fasáda, celková výška včetně obloukového štítu činí 3,85 m. Má oplechovanou sedlovou střechu, pravé laťkové dveře v segmentovém záklenku a přímou zadní štítovou stěnu. Interiér tvoří zděný stánek s dřevěnou deskou a betonovou podlahou, v zadní stěně nad stánkem je výklenek se segmentovým zaklenutím. Strop je ve tvaru české placky. Interiér zdobí barvotisk Mučení Krista. - Kaple byla dne 25.4.1998 po opravě znovu slavnostně posvěcena a zároveň zasvěcena sv. Floriánovi.