14401 kaple sv. Prokopa

18.5.1878 (základní kámen) - 2.6.1879 (posvěcení)

s věží

Mimo sanktusník má novou střechu. Zdivo v dolní části potřebuje místy opravit omítku. - Kapli postavil v letech 1878 - 1879 stavitel F. Jandausch v pseudorenesančním slohu podle projektu Wenzela Nademlenskýho z Hoštky. - Objekt stojí na místě, kde stával po staletí kříž. - Základní kámen byl slavnostně položen dne 18.5.1878. Dokončenou kapli, uvnitř vkusně vybavenou, vysvětil zdejší kněz dne 2.6.1879. - Půdorys kaple je obdélníkový, s odsazeným polygonálním závěrem. K jižnímu průčelí je přistavěna sakristie, na západní straně je rizalit s převýšenou čtyřbokou věžicí, při nárožích jsou vysoké pilastry. - Proti kapli, na jižní straně návsi vedle autobusové čekárny, je umístěna pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1864. - Pozemek s kaplí patří obci Snědovice.