16861 kaple sv. Antonína

v Závodní ulici, přes silnici proti krajské knihovně

Zůstala jen čtveřice kaštanů, mezi nimiž kaple stála. - Jednoduchá obdélná kaple se dvěma zvonicemi a zamřížovanými okny. Vnitřní zařízení tvořil velký obraz sv. Antonína, tři menší obrazy a několik sošek a plastik. - Obecní kaple stávala při cestě na západním okraji návsi uprostřed bývalé části vsi Dvory, zvané původně Horní Dvory. Dne 16.5.1951 vnikl do zdevastované a opuštěné kaple neznámý vandal a vyházel ven všechny sošky a plastiky. Správce karlovarského vikariátu ThDr. Vojtěch Sádlo k tomu do farní kroniky tehdy poznamenal: „Kaplička je opravdu v dezolátním stavu, že s ní nelze nic dělat, než vyklidit pole lidskému hulvátství, také jednomu dokladu dnešní doby. Okna jsou vytlučena a nejen to, mříže, nemýlím-li se, dokonce dvojí, v západním okně vyrvána a okno probouráno. O vnitřním inventáři ani nemluvím. Jen se divím, jak mohl pachatel nebo pachatelé něco takového spáchat, když tři minuty od kapličky stojí ve dne v noci vojenská stráž u vchodu do kasáren.“. Z kaple byl následně přenesen velký obraz sv. Antonína a další tři menší a uloženy na faře v Rybářích. - Pozemek, na němž kaple stála, patří firmě PHL - Praha, s.r.o. z Prahy.