na SZ okraji vsi

Postavena v roce 1834 v severozápadní části obce. - Samostatně stojící synagoga vesnického typu s dalšími funkcemi, střecha šindelová. Vstup dřevěným venkovním schodištěm. Okna sálku větší s půlkruhovým ukončením. Při západní straně interiéru byla mírně zvýšená ženská galerie formy dřevěného balkonu. Sálový prostor byl ukončen zřejmě dřevěnou nepravou klenbou. Střed sálu zaujímalo řečniště obklopené modlitebními pultíky. – K bohoslužbám sloužila snad do konce 1. světové války, později asi už jen výjimečně. V roce 1942 byl její interiér zničen německou armádou. Opuštěný a zchátralý objekt byl zbořen soukromým vlastníkem v roce 1966. – Na místě bývalé synagogy dnes stojí novodobá zástavba. - Je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1837. - Pozemek, na němž synagoga stála, je v soukromém vlastnictví (Karel Vávra z Plzně).

Zdroj: Renata Klodnerová: Synagogy v Plzeňském kraji

• Jiří Fiedler napsal 23.02.2012 02:10

Synagoga neznámého stáří, nejpozději z 1. třetiny 19. stol. Po r. 1930 neužívaná, v r. 1942 interiér zničen německou armádou. Zbořena v r. 1965-66 soukromým vlastníkem.