v JV části vsi

Pozdně barokní. Relativně rozlehlá, samostatně stojící budova v rámci areálu židovské čtvrti. Vstup pro muže od západu do sálu o třech polích kleneb-placek. Uprostřed východní stěny svatostánek, před ním ve středu řečniště. Vstup žen z boku od severu, po schodišti do patra na galerii, jež byla vysunuta do sálu balkonem neseným dvěma pilíři. Okna s oválným stlačeným záklenkem. - Synagoga byla postavena v letech 1784 - 1786. Kvůli odchodu občanů židovského vyznání ve 2. polovině 19. století do větších měst byla zdejší samostatná náboženská obec roku 1888 zrušena a její příslušníci byli předěleni do Písečného. Synagoga byla provozována do roku 1898. V roce 1916 byla prodána do soukromého vlastnictví a později byla přeměněna na výrobnu cementového zboží, poté sloužila jako stodola. Ve 20. letech 20. století po žhářských útocích dvakrát vyhořela. Roku 1983 stály ještě tři obvodové zdi s krovem bez krytiny, roku 1990 zdi bez krovu, v roce 1992 byla poničená synagoga zbořena. - Synagoga je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1830. - Pozemek, na němž synagoga stála, je v soukromém vlastnictví (Vlasta a Milan Michálkovi z Jindřichova Hradce).