(počátek 18. století), po polovině 19. století
na rohu Židovské a Onešovy ulice

První zprávy o zde usedlých Židech pocházejí z poloviny 17.století, počátkem 18.století již v Mladé Vožici fungovala řádně ustanovená židovská náboženská obec. Do občanského zrovnoprávnění v polovině 19.století bylo židovské osídlení jen nepočetné, bylo zde povoleno bydlet jen 8 rodinám, nejvyšší počet židovských obyvatel měla Mladá Vožice v r.1890 a to 169 osob, pak už počty jen klesaly a při sčítání obyvatelstva v roce 1930 se k judaizmu hlásilo ještě 37 občanů. - Synagogu měli zdejší Židé zřízenu od počátku 18. století, stávala na rohu dnešních ulic Židovské a Onešovy. Starší stavbu nahradila po polovině 19. století novogotická stavba. Bohoslužby se v ní konaly do roku 1939, po válce byla budova opuštěna a chátrala. Okolo roku 1960 byla z větší části zbořena a na jejím místě postaven obytný dům č.p.161 menších rozměrů nežli byla synagoga, pro novostavbu byla využita jen malá část původních zdí. Za zmíněným domem dosud stojí výrazné zříceniny jiné budovy, někdy je toto torzo mylně označováno jako zbytky synagogy, ale jednalo se o židovskou školu (cheder). Tato škola nebyla nikdy dokončena a zůstala rozestavěná v ruinách. Na domě č.p.161 je umístěna pamětní deska obětem holocaustu, je ovšem zakryta vzrostlým šeříkem. - Pozemek, na němž synagoga stála, je v soukromém vlastnictví (Jitka Bouchalová z Prahy).