v centru vsi, obklopená židovskými domy

První dřevěná synagoga byla v obci postavena roku 1703. Není známo, kde přesně stála, zbourána byla okolo roku 1786. V letech 1786 - 1788 byla na hlavní ulici postavena nová kamenná synagoga v barokním slohu (stavební mistr Gallus). - Zvenčí byla budova prostá, bez jakýchkoli ozdobných prvků, uvnitř však skrývala pozoruhodný barokní interiér. Hlavní modlitební sál měl rozměry 10,5 x 9 m, výšku přes 10 m. Byl sklenut osmidílnou klášterní klenbou, vyzdobený pilastry s antikizujícími hlavicemi, páskovými ornamenty a členitými kartušemi na stěnách. Severní strana sálu byla propojena čtyřmi širokými obloukovými okny s dvoupodlažní ženskou částí synagogy. Připojení ženské lodě, otevřené do hlavního sálu, bylo řešeno arkádovými oblouky. Umělecky významný byl barokní dřevěný aron ha-kodeš při východní stěně sálu. Na své náklady jej nechal zhotovit Samuel Bloch. - Po odstěhování většiny Židů ze vsi v roce 1911 bohoslužby v synagoze definitivně skončily. Její vnitřní vybavení včetně aronu ha-kodeš bylo v roce 1912 přeneseno do nově postavené synagogy v Tachově. Nevyužívaná budova postupně chátrala, takže ji v roce 1918 židovská náboženská obec odprodala soukromému vlastníkovi na stavební materiál. Budova pak byla někdy po roce 1926 do základů zbourána a jejím jediným viditelným pozůstatkem zůstal žulový portál s Davidovou hvězdou a letopočtem 1786, který byl použit při stavbě hospodářského objektu k domu č.p. 66 v severovýchodní části obce, kde je dodnes. - Pozemek, na němž synagoga stála, je v soukromém vlastnictví (Jaromír Petráška ze Starého Sedliště a Lucie Prokopová z Tachova).

Zdroj: Jiří Fiedler, Renata Klodnerová: Synagogy v Plzeňském kraji