v Hlavní ulici, u domu čp. 1

se sanktusníkem

Pozdně barokní kaple, v interiéru byla pozdně gotická socha sv. Petra z 1. poloviny 16. století. Zvon z roku 1736 byl posvěcen hrabětem Šporkem, biskupem Adratenským a sufragánem pražským, a to ke cti sv. Jana Nepomuckého a sv. Floriána. - V 50. letech 20. století, byla, dle obecního kronikáře, kaple systematicky ničena „neznámými“ vandaly a dne 5.8.1957 bylo její zařízení zničeno a vyházeno ven. Zachoval se pouze zvon, kterým se kdysi zvonilo klekání a jehož hlas doprovázel občany i na jejich poslední cestě. Po pozdějším rozšíření silnice ve vsi stála kaple těsně u vozovky, otlučená a odřená. V roce 1979 byla zbořena. - Později došlo i ke zbourání části domu č.p. 1. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1840. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 244) patří obci Stehelčeves, druhý (pozemková parcela č. 680/4) patří Krajské správě a údržbě silnic Středočeského kraje.