Opravené (známka 0) ostatní

hřbitovy
u někdejšího kostela, v Z části vsi

Hřbitov je vyčištěn, část náhrobků stojí. Opravena je hřbitovní zeď. - Hřbitov byl až do roku 2012 zpustošený a zarostlý náletovými dřevinami; po dohodě s obcí se v roce 2013 pustil do obnovy hřbitova spolek "Reconciliatio" (http://reconciliatio.cz/Skrbovice.html). Na jaře 2013 byl hřbitov zbaven náletových dřevin. Ohradní zeď byla opravena v roce 2018 s využitím dotace od Ministerstva zemědělství ČR. - Pozemek se hřbitovem patří obci Široká Niva.

Zdroj: Jitka Míková, Alena Mátéová - Obecní úřad Široká Niva

• Jitka Míková napsal 09.07.2013 17:54

Dobrý den, umístění značky v mapě neodpovídá skutečnému stavu. Márnice je na jediném hřbitově ve Skrbovicích, který je totožný s lokalitou 13906 kostel sv. Antonína Paduánského. V současnosti probíhá oprava hřbitova občanským sdružením Reconciliatio http://reconciliatio.cz/Skrbovice.html

Dobrý den, máte pravdu, hřbitov s márnicí nebyl na mapě vůbec lokalizován, ta kruhová značka je jen značka vsi Skrbovice. Tak jsem to napravil a hřbitov s márnicí lokalizoval. Děkuji za upozornění.