hřbitovní kaple (márnice)
na hřbitově, JZ od vsi

velká

Ve střeše lodi jsou velké díry. Sanktusník má střechu z rezavého plechu, chybí mu zakončení. Krov se začíná hroutit. Omítka je silně poškozená. Bez oken a dveří. Strop je zřícen, uvnitř je márnice zpustošená. - Zastupitelstvo města Krnov schválilo v září 2017 prodej márnice a hřbitova za 1.000,- Kč spolku Omnium, aby spolek mohl márnici a hřbitov opravit. Spolek se ale poté ocitl v insolvenci. - Pozemek s márnicí patří spolku "Omni cimiterium" z Prahy.

• Kateřina Skalíková napsal 22.04.2009 17:49

Kaple i hřbitov dále chřadnou. Pěkné místo nad obcí by si zasloužilo větší pozornost. I s úctou k mrtvým.

• Miloslav Horník napsal 02.11.2017 21:00

Článek z včerejšího Deniku.cz: Nová naděje hřbitova v Krásných Loučkách Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/zpravy_region/nova-nadeje-hrbitova-v-krasnych-louckach-20171031.html