17648 starý židovský hřbitov

Poškozené (známka 0) ostatní

JV od vsi, na východním břehu potoka

Ohradní zeď je dosti poškozená. Téměř všechny dochované náhrobky jsou opravené a postavené, jen malá část náhrobků v dolní části hřbitova zůstává povalená. Celá plocha hřbitova je zbavená náletové vegetace. - Hřbitov založený pravděpodobně roku 1660, byl k pohřbům užívaný do konce 19. století. Z opuštěné márnice zbývaly už v roce 1937 jen obvodové zdi. Na podzim 1938 nacisté cenný hřbitov značně poškodili, po 2. světové válce byly náhrobky postupně rozkrádány. Dochované jsou části ohradní zdi a zbytky márnice. - Pozemek se hřbitovem patří Federaci židovských obcí v České republice; v roce 2023 půjde na restaurování náhrobků na hřbitově 250.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.