17859 kaple sv. Jana Nepomuckého (?)

u domu č.p. 190

Nazývána Lomnická kaple (Lomnitzer-Kapelle). - Kaple stávala nad rozcestím cest před domem č.p. 190 rodiny Howorků v místech bývalé vsi, později místní části Lomnice v jihovýchodní části města. - Plochá, hranolová klasicistní kaple bez oken na obdélném podélném půdorysu s rovným závěrem, krytá sedlovou střechou. Polokruhový vstup uzavřen jednokřídlými dřevěnými vraty, Průčelí nad mohutnou profilovanou římsou zakončeno trojúhelníkovým štítem s vpadlou vnitřní plochou a křížem na soklu ve vrcholu. Vnější stěny kaple bývaly členěny lizénovými rámci a završeny mohutnou vynesenou profilovanou korunní římsou pod střechou. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Margita a Ivan Šenderovi z Karlových Varů).