Poškozené (známka 344) zděné synagogy

ve dvoře domu čp. 35, za východní stranou návsi

Střecha je vyspravená. Fasáda je silně poškozená. Interiér je zpustošen. - Drobná klasicistní, částečně empírová, kamennocihelná synagoga tvořila de facto dvorní křídlo hlavního domu, někdejšího rabinátu čp. 35. Přístup do ní býval z návsi průchodem rabinátu na západní straně (muži), a z jihu ze dvora dveřmi ke schodišti na galerii (ženy). Východní průčelí se dvěma vysokými úzkými okny s lomeným obloukem, mizrachové okénko nad někdejším svatostánkem. Z boku empírová půlkruhová okna. Sál standardního rozvrhu se svatostánkem na východě, k němuž směřovaly rovnoběžné řady lavic. Dřevěná ženská galerie při západě zahrnovala dvě pětiny délky sálu. Plochý strop s ornamentální výmalbou. Sál osvětloval mohutný víceramenný lustr. - Postavena před rokem 1830, nábožensky využívána byla asi do roku 1930. Po roce 1950 ji soukromý majitel adaptoval na kovárnu, později sloužila jako kůlna. - Pozemek se synagogou je v soukromém vlastnictví (Tomáš Haluška ze Zalužan a Michaela Smetánková ze Zalužan).