1804 kostel Nejsvětější Trojice

na S okraji města

Má novou střechu, věž, sanktusník a přístavky měděnou. Presbytář má opravenou statiku. Potřebuje opravit podezdívku. Má opravená okna. - Pozemek s kostelem patří církvi; ta zorganizovala v letech 2008 - 2020 opravu kostela s využitím dotací od Ministerstva kultury ČR a Moravskoslezského kraje.

Zdroj: Kateřina Skalíková

• Kateřina Skalíková napsal 21.12.2008 18:42

V roce 2008 pokračovaly práce na sanaci krovu věže a opravě fasády přední části objektu. Předpokládá se pokračování prací i v roce 2009.

• Kateřina Skalíková napsal 24.05.2010 11:07

Kostel prošel v několika posledních letech nákladnou obnovou. Byl sanován krov a položena nová krytina, fasáda je provedena z 1/3. Není známo, kdy se bude s pracemi pokračovat.

• Miloslav Horník napsal 13.02.2017 16:22

mesto-janov – 1. sada Letecké (dron) fotografie Janova: http://mesto-janov.rajce.idnes.cz/Letecke_dron_fotografie_Janova/ mesto-janov – 2 sada Letecké foto Janova 09/2016: http://mesto-janov.rajce.idnes.cz/2_sada_Letecke_foto_Janova_09_2016/ mesto-janov – Rekonstrukce hřbitovní zdi (západní strany hřbitova): http://mesto-janov.rajce.idnes.cz/Rekonstrukce_hrbitovni_zdi_zapadni_strany_hrbitova/