SV od vsi, u Mlýnského rybníka

Bez střechy a krovů, zůstalo jen obdélné obvodové zdivo (cca 3,2 x 2,8 m) do výšky - levá stěna max. cca 1,1 m, pravá stěna max. cca 1,4 m. Zdivo je silně poškozené, vyrůstá z něj keř. - Kaple byla postavena u dnes již zaniklého Luhovského mlýna (Lohofer Mühle) u Mlýnského rybníka (Mühl Teich) na Luhovském potoce (Lohofer Bach). Byla zřízena patrně tehdejším majitelem mlýna jako poděkování za přečkání velké povodně. - Po vyhnání německého obyvatelstva po skončení 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně zchátrala. Vnitřní zařízení kaple bylo následně rozkradeno či zničeno. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Ing. Josef Chára z Chyší).