Opravené (známka 0) ostatní

hřbitovy
J od vsi, u lesa

Hřbitov je upraven, náhrobky jsou postaveny. Kolem hřbitova je nový plot. - Od října 2012 o hřbitov pečují dobrovolníci ve spolupráci s obcí Jetřichovice; vysekali náletové dřeviny a udržují jej. V roce 2015 byl opraven centrální kříž na hřbitově z roku 1876; kříž stál původně na nyní zničeném hřbitově ve Studeném. V roce 2019 byl obnoven plot kolem hřbitova. V roce 2020 byl před hřbitovem umístěn památník padlým v 1. světové válce, jež dříve stával mezi dvojicí lip asi 500 m směrem k obci. Poté, co byly obě lípy vyvráceny kvůli podmáčení způsobenému blízkým hnojištěm, byl památník přemístěn. - Pozemek se hřbitovem patří obci Jetřichovice.

Zdroj: Vladimír Kraus

• Vladimír Kraus napsal 18.04.2016 14:50

Hřbitovní kříž pochází ze zničeného hřbitova ve Studeném.

• Vladimír Kraus napsal 28.02.2019 20:28

Poslední foto-reliéf Nanebevzetí-není vysekaný na skále poblíž hřbitova, ale nachází se na skále u silnice v Srbské Kamenici poblíže penzionu Les, cca 3 km odsud vzdušnou čarou.

• Vladimír Kraus napsal 28.02.2019 20:29

Pod hřbitovem žádná skála není, jen louka.

Děkuji za upozornění, foto jsem odstranil a přidal jsem info o původu kříže.

• Vladimír Kraus napsal 06.10.2020 12:05

Pomník padlým 1914-1918, dříve umístěný cca 0,5 km blíže ke vsi, který byl dříve odstraněn z důvodu polomu obou lip podmáčených hnojištěm byl přenesen zpět a umístěn před hřbitovem (říjen 2020)..

Děkuji za informace - doplnil jsem je.