VSV od vsi, u mlýna Košatka v Zimném dole

středně velká

Provizorně zastřešena pultovou střechou (původně měla stanovou střechu), kvůli sklonu je v přední části nahoře zdivo částečně dozděno. Směrem do dvora je do zdi kaple proražen velký otvor. Fasáda je zničena. Bez oken. Podlaha má částečně cihelnou dlažbu a část je pokryta žulovými silničními kostkami. Slouží jako skladiště hospodářských strojů a nářadí, po roce 1945 zde byl sklad uhlí. - Půdorys kaple je obdélný (4,9 x 4,35 m). - Kapli nechali na své náklady postavit v roce 1852 (ale uvádí se i rok 1840) František Janečka a Filip Sýkora na místě starší dřevěné kaple; proto je nazývána Janečkova kaple. V kapli se zvonilo za svítání, v poledne a při klekání. Konaly se zde i pobožnosti a dvakrát do roka odtud chodilo procesí do Petřvaldu (dne 20. ledna na sv. Fabiána a Šebestiána a dne 29. června na sv. Petra a Pavla). Chodilo se odtud také do kostela ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. - Kaple měla stanovou (jehlanovou) střechu. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Miroslava Kanclířová z Petřvaldíku a Ivana Měkynová z Petřvaldíku).

Zdroj: Bořivoj Teichmann: Opomíjené klenoty