hřbitovní kaple (márnice)
S od kostela, na bývalém hřbitově

V rekonstrukci; dozděná je korunní římsa, zdivo je shora do roviny zakryto plechem. Bez střechy, krovů a stropu. Fasáda je zničená. Bez oken, dveře jsou poškozené a otevřené. - Barokní márnice byla postavena v roce 1763 podle staršího plánu kolínského stavitele Josefa Jedličky z roku 1761; stylově je shodná s márnicí v Zibohlavech. Od 2. poloviny 19. století sloužila jako sklad místních hasičů, na přelomu tisíciletí byla ve zříceninách. V roce 2014 byl interiér márnice vyklizen členy Starokolínského okrašlovacího spolku; ten plánuje její opravu pro zřízení malé výstavní síně. - Hranolová stavba na čtvercovém půdorysu se zaoblenými rohy, byla původně kryta stanovou střechou. Vchod je umístěn v jižní stěně. Nad vchodem a dále v západní a v severní stěně jsou proražena malá kulatá okénka. Fasádu původně zevně členily lizénové rámce. Uvnitř býval obraz sv. Ondřeje mezi anděly. K jižní vnitřní stěně je přizděn pískovcový náhrobník Jana Vojtěcha Vernera z roku 1741. - Márnice je spolu s kostelem sv. Ondřeje a ohradní zdí s výklenkovými kapličkami je prohlášena kulturní památkou. - Márnice je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek s márnicí patří církvi.