Torzální (známka 500) zděné kapličky

přelom 18. a 19. století
SV od domu č.p. 212

Zřícená; zůstaly jen rozhozené trosky z cihel a kamení. - Zděná, omítaná, empírová kaplička na téměř čtvercovém půdorysu, byla situovaná na samém břehu prudkého malého potůčku, meandrovitě stékajícím po svahu. Od terénu byla odsazena mírně přesahujícím soklem, skládaným z velkých kamenů. Kameny byly rovněž omítnuty a byly zvýrazněny jejich kontury. Horní kámen soklu zcela kryl plochu soklu a tvořil dno niky. Přední stěnu kapličky otevírala užší, vysoká nika na obdélném půdorysu, zaklenuta segmentovým, téměř půlkruhovým obloukem, zasahujícím až do hmoty trojúhelného štítu. Niku flankovaly dva ploché pilastry s konzolovými hlavicemi, v jejich ploše byl vytvořen kruhový terčík. Od konzolí pilastrů počínal záklenek niky. Trojúhelný štít, v ploše ozdobený mírně vystupujícím trojúhelným, nehlazeným polem, v jeho středu bylo patrně vytvořeno Boží oko v trojúhelníku. Na boční stěny probíhalo odsazení soklu, stěny byly hladké, zadní rovněž. Kapličku přikrývala sedlová stříška, pokladená betonovými rozměrnými deskami. - Kaplička je památkově chráněná. - Pozemek s kapličkou je v soukromém vlastnictví (Jana Staníková z Kopřivnice).