30. léta 20. století
u železničního přejezdu

Má novou střechu. Bez dvířek, zařízená. - Kaplička pochází z 30. let 20. století a vždy ji zdobil mariánský obraz. Stavba má zřejmě přímou souvislost s nedalekým poutním místem – kaplí sv. Stapina na Klokočce. - Podnět k opravě dal v roce 2016 Český svaz ochránců přírody v Klenicích poté, co poškozenou kapličku náhodně objevil jeden z místních obyvatel při vyřezávání náletových dřevin. Kapličku následně zrekonstruovali Pavel a Jaroslav Mydlářovi; během opravy byla kaplička byla částečně rozebrána a postavena znovu. Opravu zaplatila firma Lesy ČR, odvoz materiálu zajistilo město Bakov nad Jizerou. U kapličky bylo nově nainstalováno posezení. - Pozemek s kapličkou patří Lesům ČR, s.p.; kaplička byla po opravě znovu posvěcena dne 19.11.2016.