19350 kaplička Nejsvětější Trojice

na začátku křížové cesty

kamenná, neomítaná

Opraveny kamenné části kapličky. Má novou mříž, uvnitř je vymalována (původně byl uvnitř výjev apoštolů v Getsemanské zahradě), chybí kovový křížek na střeše. Kaplička je zezadu zčásti zasypána naplavenou zeminou. Před kapličkou je obnoveno přístupové schodiště. – Dne 26.6.1898 večer uhodil do kapličky blesk, trefil železnou tyč, kterou byl připevněn nápis, roztříštil značnou část zadního dílu žulového ohrazení a zničil dřevěný starý ctihodný obraz, který pak byl 1902 renovován. - Kaplička je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1843. - Pozemek s kapličkou patří Státnímu pozemkovému úřadu; město Frýdlant v roce 2017 zorganizovalo opravu celého areálu křížové cesty včetně kapličky s využitím dotace z Programu přeshraniční spolupráce ČR - Sasko.